Влада Покровська розповіла про ситуацію в місті
Влада Покровська розповіла про ситуацію в місті

Влада Покровська розповіла про ситуацію в місті


У місті залишається трохи більше 13 тисяч жителів, зокрема 94 дитини. Процес евакуації триває.

Російські загарбники перебувають приблизно за 7 км від околиць міста Покровськ у Донецькій області. Ворожими обстрілами майже на 80% зруйновано критичну інфраструктуру, повідомив голова міської військової адміністрації (МВА) Сергій Добряк в ефірі телемарафону в п’ятницю, 4 жовтня.

“У місті залишаються 13 тисяч 50 жителів, зокрема 94 дитини. Я дякую всім нашим містянам, які дослухалися й евакуювалися. До речі, ще півтора місяця тому в місті було 48 тис. осіб і майже 5,9 тис. дітей”, – розповів він і додав, що процес евакуації триває.

За словами Добряка, місто під постійними обстрілами КАБами.

“Це цивільна інфраструктура, як завжди критична інфраструктура. Практично її вже немає, вона майже на 80% пошкоджена або зруйнована. Ворог залишає нас без світла, без води, без газу”, – сказав посадовець і додав, що також складна ситуація з електропостачанням.

Проте медичні заклади, які ще продовжують працювати, забезпечені генераторами. Медики також забезпечені запасом ліків і крові. Працюють кілька магазинів і ринок.

Раніше стало відомо, що українським військам вдалося призупинити наступ російської армії під Покровськом. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) РНБО України Андрій Коваленко.



Теги по теме
Украина
Источник материала
loader
loader