Верховний аятола Ірану заявив, що підтримувані Тегераном бойовики «не відступлять»
Верховний аятола Ірану заявив, що підтримувані Тегераном бойовики «не відступлять»

Верховний аятола Ірану заявив, що підтримувані Тегераном бойовики «не відступлять»

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї у п'ятницю виступив із проповіддю, у якій схвалив торішню атаку ХАМАСу на Ізраїль і заявив, що підтримувані Іраном угруповання «не відступлять».

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Виступаючи перед десятками тисяч людей у мечеті в Тегерані арабською мовою, Хаменеї сказав, що підтримувані Іраном збройні угруповання на Близькому Сході «не відступлять» навіть після того, як Ізраїль нещодавно знищив цілий ряд їхніх ватажків.

«Опір у регіоні не відступить після цих мученицьких жертв і переможе», – сказав він, маючи на увазі ліванську «Хезболлу» і палестинське угруповання «ХАМАС».

За словами аятоли, обстріл Ізраїлю 1 жовтня, коли Іран запустив близько 200 ракет, «ґрунтувався на міжнародному праві, іранському законодавстві та ісламських віруваннях».

Аятола назвав Ізраїль «злісним режимом», який «тримається лише завдяки американській підтримці», і додав, що це «не триватиме довго».

При цьому торішню атаку ХАМАСу на Ізраїль він назвав «логічною і законною».

Востаннє Хаменеї виступав із п'ятничною проповіддю в січні 2020 року, після запуску Іраном ракет по американській військовій базі в Іраку у відповідь на ліквідацію командувача сил Корпусу вартових Ісламської революції «Аль-Кудс» Касема Сулеймані.

ХАМАС, Хезболла та інші збройні угруповання на Близькому Сході, разом з сирійським режимом Асада, вважаються частиною очолюваної Іраном «осі опору» Ізраїлю та його союзнику Сполученим Штатам.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС здійснили масштабний терористичний акт проти Ізраїлю із сектору Гази. Терористи вбили понад 1,2 тисячі людей, у тому числі близько 800 цивільних, поранили більше 3,3 тисячі осіб та захопили в полон 242 людини.

У відповідь Ізраїль розгорнув повномасштабну наземну операцію в секторі Гази з метою знищення осередків ХАМАСу.

Восени цього року Ізраїль почав знищувати керівництво та осередки терористичного угруповання «Хезболла», яке обстрілювало північні регіони країни.

У відповідь Іран, який спонсорує терористів ХАМАСу і Хезболли, 1 жовтня завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Фото з сайту irna.ir

Теги по теме
война Израиль Иран
Источник материала
loader