Вчені відкрили незвичні наслідки встановлення сонячних панелей на дахах
Вчені відкрили незвичні наслідки встановлення сонячних панелей на дахах

Вчені відкрили незвичні наслідки встановлення сонячних панелей на дахах

Нове дослідження показало, що фарбування дахів Лондона в білий колір могло б врятувати сотні життів під час рекордно спекотного літа 2018 року, повідомляє Euronews.

Середня температура з червня по серпень того року становила 19,2°C – приблизно на 1,6°C вище, ніж зазвичай для тієї пори року. Дослідники з Університетського коледжу Лондона (UCL) та Університету Ексетера виявили, що прохолодні світлі дахи, встановлені на всіх дахах Лондона, могли охолодити місто приблизно на 0,8C.

Вони кажуть, що це запобігло б загибелі приблизно 249 людей або 32 відсотків із 786 смертей, пов’язаних із спекою, які сталися в Лондоні в червні, липні та серпні 2018 року.

Так само, покриття всіх дахів Лондона сонячними панелями також допомогло б зменшити кількість смертей, пов'язаних зі спекою, одночасно виробляючи енергію, стверджують вчені.

Це могло б охолодити місто менше, ніж світлі дахи – лише приблизно на 0,3°C, але дозволило б уникнути загибелі 96 осіб – 12% смертей, пов'язаних зі спекою, які сталися влітку 2018 року.

Додатково за цей тримісячний період сонячні панелі потенційно могли б виробити 20 ТВт⋅год електроенергії, що становить більш ніж половину енергоспоживання Лондона за весь 2018 рік.

Пошук способів охолодження міст стає все більш актуальним у зв'язку з потеплінням клімату, адже більша частина населення планети проживає саме у містах.

Источник материала
loader
loader