В Одесі затримали розбійника, який, погрожуючи продавчині крамниці гранатою, вимагав гроші
В Одесі затримали розбійника, який, погрожуючи продавчині крамниці гранатою, вимагав гроші

В Одесі затримали розбійника, який, погрожуючи продавчині крамниці гранатою, вимагав гроші

В Одесі затримали розбійника, який, погрожуючи продавчині крамниці гранатою, вимагав гроші - Фото 1

Зловмиснику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15-ти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Про подію, що сталася кілька днів тому ввечері в одному з магазинів у Пересипському районі міста, поліцейським повідомили працівники охоронної фірми, яких викликала потерпіла. Правоохоронці встановили, що до приміщення крамниці увійшов незнайомий продавчині громадянин і почав погрожувати їй предметом, схожим на гранату, та вимагати віддати гроші з каси. Втім, щойно жінка взяла телефон і пригрозила викликати охорону, зловмисник втік.

На встановлення та пошуки правопорушника поліцейським знадобилося менше доби. Нападником виявився 39-річний раніше судимий за спричинення тілесних ушкоджень та залишення в небезпеці уродженець іншої держави, який тимчасово мешкав в Одесі.

Під час обшуку за місцем мешкання фігуранта слідчі територіального підрозділу поліції спільно з фахівцями управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили ручну осколкову гранату, яка, попередньо, є придатним до вибуху боєприпасом. Її скерували на експертизу.

Свої дії чоловік пояснив впливом алкоголю, який він вживав напередодні у великій кількості.

Начальник відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Страшной повідомив, що правопорушника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили затриманому про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану, а також у зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За скоєне чоловіку загрожує максимальне покарання – до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування за ч. 4 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Суворовська окружна прокуратура міста Одеси.

Як саме до чоловіка потрапила граната, поліцейські встановлюватимуть в ході подальшого слідства.

Відділ поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1

Tweet
Источник материала
loader