У Газі звільнили дівчину, яку викрали в Іраку десять років тому
У Газі звільнили дівчину, яку викрали в Іраку десять років тому

У Газі звільнили дівчину, яку викрали в Іраку десять років тому

Фаузію викрали в 11-річному віці, під час нападу на громаду єзидів у північному Іраку. Тоді тисячі чоловіків були вбиті, а жінок і дівчат перетворили на рабинь.

Викрадену в 11-річному віці дівчину з іракської громади єзидів врятували після десятиліття неволі і передали родині. Про це у четвер, 3 жовтня, повідомляє із посиланням на представників Ізраїлю, США та Іраку.

На момент визволення Фаузіі Сідо, яку викрали бойовики “Ісламської Держави”, виповнився вже 21 рік. Невдовзі після викрадення її перевезли до Гази.

Єзиди – це релігійна меншина, яка переважно проживає в Іраку та Сирії. У 2014 році бойовики Ісламської Держави здійснили напад на громаду єзидів у Сінджарі, північному Іраку, убивши тисячі чоловіків і перетворивши жінок і дівчат на рабинь.

За даними ізраїльських військових, викрадач Фаузії Амін Сідо загинув під час поточних бойових дій між Ізраїлем і ХАМАС, імовірно внаслідок авіаудару. Після цього вона втекла до іншого місця в Газі.

Ізраїльська армія повідомила, що Сідо була звільнена під час “складної операції, узгодженої між Ізраїлем, США та іншими міжнародними сторонами”, і доставлена до Іраку через Ізраїль та Йорданію.

Представник міністерства закордонних справ Іраку Сільван Сінджарі зазначив, що кілька попередніх спроб її врятувати протягом чотирьох місяців провалилися через ситуацію з безпекою в Газі. Сінджарі також додав, що Фаузія Сідо перебуває в доброму фізичному стані, але пережила серйозну психологічну травму через роки неволі та тяжкі умови життя в Газі.

Фаузія об’єдналася зі своєю сім’єю в Іраку, що зафіксовано на відео, опублікованому канадським філантропом Стівом Маманом, який займався її звільненням.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Ізраїль ліквідував главу уряду ХАМАС у Газі.

А 31 липня в столиці Ірану було вбито колишнього лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію. В Тегерані відразу звинуватили у нападі Ізраїль і пообіцяли помститися.



Теги по теме
Ирак
Источник материала
loader