Україна потерпає від нестачі водіїв: у яких сферах найгостріший дефіцит
Україна потерпає від нестачі водіїв: у яких сферах найгостріший дефіцит

Україна потерпає від нестачі водіїв: у яких сферах найгостріший дефіцит

У транспортно-логістичній сфері в Україні через мобілізацію дефіцит водіїв сягає 25% потреби, у сфері пасажирських перевезень у містах – до 30%. Такі дані на презентації пілотного проєкту з підготовки жінок-водіїв фур навів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, якого цитує «Інтерфакс». 

«25% (дефіцит водіїв фур, – ред.) – це попередня цифра, яку ми зібрали з перевізників, логістичних компаній. У деяких компаніях ця цифра сягає навіть більше 50%, тому що це питання мобілізації. У цифрах це близько 30 тис. водіїв, які потрібні як водії вантажного транспорту», – зазначив посадовець.

У сфері громадського пасажирського транспорту, за словами Деркача, не вистачає близько 30% водіїв – близько 6 тис. із 14 тис. необхідних галузі фахівців.

Заступник міністра зауважив, що компанії, які мають транспортні підрозділи у своїй структурі, самостійно навчають жінок, які бажають працювати водіями вантажних автомобілів. Також міністерство та Фундація інституційного розвитку за підтримки USAID реалізує проєкт із підготовки жінок-дальнобійниць. До участі вже відібрано 100 учасниць із понад тисячу тих, хто подав анкети.

Проєкт підтримують 25 великих українських роботодавців, які готові прийняти жінок на роботу. Серед них: «Укрпошта», «Нова пошта», Metro Cash&Carry, Novus, Fozzy тощо.

Крім того, продовжено реєстрацію на пілотний проєкт із підготовки жінок-водійок пасажирських автобусів She Drives, який уже підтримали 10 компаній-роботодавців. Жінки вже подали до проєкту близько 200 заявок.

Источник материала