У Львові відкрилась перша в світі виставка дизайнера Стефана Загмайстера
У Львові відкрилась перша в світі виставка дизайнера Стефана Загмайстера

У Львові відкрилась перша в світі виставка дизайнера Стефана Загмайстера

Сьогодні у Львові відкрилась виставка «Beautiful Numbers» всесвітньо відомого графічного дизайнера та митця Стефана Загмайстера. Українці - перші, хто має змогу її побачити.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ. 

«Стефан Загмайстер минулого року був онлайн-спікером на “Дизаріумі”. Під час сесії питань-відповідей хтось з аудиторії запитався у Стефана, чому він не привозить своїх робіт до України. Він задумався над цим, і коли за кілька місяців ми сконтактували з ним, щоб запросити на другу конференцію і привезти до Львова свої роботи, дизайнер одразу погодився. І не просто погодився привезти свої існуючі картини, а запропонував створити нові, спеціально для візиту в Україну. Тому сьогодні у МОТ відкривається перша в світі виставка цих нових робіт Стефана Загмайстера, яку раніше ніхто ще не бачив!», – розповіла дизайнерка молодіжного простору Pixlab, організаторка виставки Саша Бобрицька.

У Львові відкрилась перша в світі виставка дизайнера Стефана Загмайстера - Фото 1 У Львові відкрилась перша в світі виставка дизайнера Стефана Загмайстера / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Як зазначається, у роботах виставки майстерно поєднаний дизайн і дані, щоб передати послання для нашого часу. Ця виставка з’явилась у вирішальний момент, коли світ стикається з тривалими викликами, включаючи наслідки глобальної пандемії, природних катастроф та війни. На тлі цієї реальності, «Beautiful Numbers» представляють докази, що, з довгострокової перспективи, більшість аспектів людського розвитку покращилися. 

Стефан Загмайстер, відомий дизайнер, який живе та працює в Нью-Йорку, дворазовий лауреат премії «Ґреммі», має блискучу кар'єру і різноманітне портфоліо, в якому є дизайнерські проєкти, публікації книг, фільми, виставки та публічні інсталяції. Відомими клієнтами Стефана Загмайстера були Музей Гуггенхайма, Rolling Stones та HBO. Роботи дизайнера представлені в провідних міжнародних інституціях, таких як MoMA у Нью-Йорку, Музей мистецтв Філадельфії, Інститут мистецтв Чикаго, SFMoMA та MAK у Відні.

Останніми роками Загмайстер зосередив увагу на дослідженні тем щастя, краси та людського прогресу. Відображаючи це зрушення, його нова колекція робіт демонструє «Beautiful Numbers», щоб показати покращення в розвитку людства з часом, пропонуючи відвідувачам оптимістичне та надихаюче послання: «Зараз краще».

Теги по теме
Львов
Источник материала
loader
loader