У Бучі медіа «Погляд» презентувало документальний проєкт «Новели пам'яті загиблих добровольців-захисників Ірпеня»
У Бучі медіа «Погляд» презентувало документальний проєкт «Новели пам'яті загиблих добровольців-захисників Ірпеня»

У Бучі медіа «Погляд» презентувало документальний проєкт «Новели пам'яті загиблих добровольців-захисників Ірпеня»

1 жовтня до Дня захисників і захисниць України у Бучанському кінотеатрі «Filmax» ТРЦ «Avenir Plaza» відбувся закритий кінопоказ короткометражних фільмів «Новели пам'яті загиблих добровольців-захисників Ірпеня».

Більше року тому медіа «Погляд» у партнерстві з ГО «Об'єднання захисників Ірпеня» почали створювати документальний проєкт про історію захисту Ірпеня у перші дні повномасштабного вторгнення.

До липня цього року вдалося випустити 10 новел загальним хронометражем 180 хвилин. Архів проєкту на сьогодні налічує 70 інтерв'ю та понад 100 годин відеоспогадів. Фільми розповідають історії життя і боротьби наших героїв-добровольців. Завітали на закритий кінопоказ родини загиблих захисників, побратими, які брали участь у зйомках. А також команда проєкту. 

«Насправді наш світ розділився на дві частини. В одній вона є і ніде від нас не ділася, ми несемо дуже-дуже важкі втрати. І друга частина, де війна закінчилася, її немає. Тому такі новели саме нагадують про те, що війна не закінчилася, вона продовжується. І про хлопців треба пам'ятати» - Тетяна Близнюк голова ГО «Об'єднання родин захисників Приірпіння», дружина захисника Олександра «Каштан» Литкіна.

Новели виготовлені медіа «Погляд» в рамках грантового проєкту «Створення та дистрибуція медіаконтенту на тему «Деокупована Київщина:  свідчення жителів, відбудова і раннє відновлення регіону, захисники і їх родини», втіленого в 2024 році за підтримки  Фонду «Партнерство задля стійкості України», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Переглянути новели можна на ютуб-каналі медіа «Погляд» за посиланням

Фото надані медіа «Погляд»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
российская агрессия
Источник материала
loader
loader