Тайфун на Тайвані: двоє загиблих, щонайменше 219 поранених
Тайфун на Тайвані: двоє загиблих, щонайменше 219 поранених

Тайфун на Тайвані: двоє загиблих, щонайменше 219 поранених

На Тайвані, де вирує потужний тайфун «Кратон», щонайменше двоє людей загинули, 219 травмованих і одна особа вважається зниклою безвісти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє тайванське інформагентство CNA.

Викликані тайфуном сильні зливи й вітер спричинили повені, зсуви ґрунту та селеві потоки по всьому Тайваню, завдавши шкоди містам, заблокувавши ряд доріг та пошкодивши житлові будинки. Місцева влада наразі встановлює збитки, завдані стихією.

Найбільше постраждало портове місто Гаосюн на південному заходіТайваню, друге за розміром місто на острові з населенням близько 3 мільйони жителів.

У цьому місті через рясні дощі вуличні каналізаційні системи не справилися з відведенням води, і дощова вода вкрила вулиці шаром товщиною від 10 до 40 сантиметрів.

Загалом на острові зафіксували понад 120 випадків повеней, половина яких не відступила після послаблення злив.

До ліквідації наслідків та допомоги постраждалим, окрім рятувальників, тайванська влада залучила і військових.

На ранок п’ятниці негода почала вщухати, і Тайванське метеорологічне управління скасувало попередження про небезпеку тайфуну, знизивши категорію «Кратона» до тропічної депресії, що не становить загрози для життя людей. Тому в п’ятницю на острові повністю відновили роботу установи і підприємства, запрацювали школи, фінансові ринки й аеропорти, закриті з середи через наближення тайфуну.

Тропічні шторми є звичним явищем на Тайвані з липня до жовтня. Проте нещодавні дослідження вказують, що останніми роками через зміну клімату вони формуються ближче до берега, швидше набирають інтенсивність і довше зберігаються після виходу на берег.

У липні тайфун «Гаємі», найпотужніший за останні вісім років, спровокував масштабну повінь у Гаосюні та забрав життя щонайменше десяти людей на Тайвані, не менше 40 на Філіппінах, а також близько п’ятдесяти осіб у Китаї.

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих унаслідок повеней та зсуву ґрунту в Непалі збільшилася до 217 осіб.

Фото: CNA

Источник материала
loader