Австралійський суд залишив у силі рішення про сплату X Маском штрафу в сумі 418 000 доларів
Австралійський суд залишив у силі рішення про сплату X Маском штрафу в сумі 418 000 доларів

Австралійський суд залишив у силі рішення про сплату X Маском штрафу в сумі 418 000 доларів

У п’ятницю австралійський суд залишив у силі рішення про сплату X Ілона Маска штрафу в розмірі 610 500 австралійських доларів (418 000 доларів) за відмову співпрацювати з регулятором на запит інформації про практику протидії жорстокому поводженню з дітьми.

X оскаржив штраф, але Федеральний суд Австралії постановив, що він був зобов’язаний відповісти на повідомлення від eSafety Commissioner, регулювального органу безпеки в Інтернеті, який запитував інформацію про кроки щодо боротьби з матеріалами сексуальної експлуатації дітей на платформі.

У 2022 році Маск зробив X, який тоді називався Twitter, приватним. Але компанія стверджувала, що не зобов’язана відповідати на повідомлення на початку 2023 року, оскільки його передали в нову корпоративну компанію, контрольовану Маском, знявши відповідальність.
«Якби суд прийняв аргументи X Corp, це могло б створити тривожний прецедент, згідно з яким злиття іноземної компанії з іншою іноземною компанією могло б дозволити їй уникнути регулятивних зобов’язань в Австралії», – заявила комісар з електронної безпеки Джулі Інман Грант у заяві після вердикту.
eSafety також розпочала цивільний процес проти X через його невідповідність.
У п’ятницю Х не відразу відповів на запит про коментар.
Це не перший конфлікт між Маском і австралійським регулятором безпеки в Інтернеті. Уповноважений з електронної безпеки на початку цього року наказав X видалити дописи, на яких зображено ножове поранення єпископа в Австралії під час проповіді.
X оскаржив наказ у суді на тій підставі, що регулятор в одній країні не повинен вирішувати, що переглядають користувачі Інтернету в усьому світі, і врешті залишив публікації після того, як австралійський регулятор відкликав свою справу.
У той час Маск заявив, що цей наказ був цензурним, і поділився дописами , в яких описував наказ, який мав застосовуватись у всьому світі, як змову Всесвітнього економічного форуму з метою нав’язати світові правила електронної безпеки.
Источник материала
loader
loader