Reuters повідомило про долю полонених туарегами “вагнерівців”
Reuters повідомило про долю полонених туарегами “вагнерівців”

Reuters повідомило про долю полонених туарегами “вагнерівців”

Представника ПВК заявили родичам полоненим, що ті буцімто “вже мертві”, але самі туареги називають такі заяви брехнею.

Кілька бойовиків ПВК Вагнера в липні 2024 року потрапили у полон  до повстанців-туарегів в Малі. “Вагнерівці” стверджують, що полонені бойовики тепер нібито мертві, однак туареги називають такі заяви брехнею. Про це повідомляє інформагенція Reuters.

ЗМІ зазначає, що представники ПВК Вагнера повідомили сім’ям полонених найманців про те, що полонені вже мертві. Інформацію підтвердили родичі трьох полонених.

Проте речник повстанської групи туарегів спростовує цю інформацію. За його словами, полонені росіяни та солдати малійської армії, захоплені в тому ж бою, все ще живі.

“Усі наші в’язні живі. (ПВК) Вагнер – брехуни”, – сказав представник туарегів.

Проте він відмовився надати докази.

ЗМІ зазначає, що спочатку в ПВК Вагнера заявили, що більшість бійців, які брали участь у битві в пустелі, “зникли безвісти”.

Інформагентство ідентифікувало імена 31 найманця, зниклого безвісти або взятого в полон після битви з туарегами. Хоч “вагнерівці” й визнали значні втрати під час засідки в Малі, та не надали ніяких даних про їхню кількість.

Нагадаємо, в Малі повстанці-туареги вбили і поранили десятки бійців ПВК Вагнера. Пізніше угрупування Вагнера підтвердило сутичку з туарегами та визнало втрати.



Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader