Польща у 2025 році виділить на оборону $48 мільярдів
Польща у 2025 році виділить на оборону $48 мільярдів

Польща у 2025 році виділить на оборону $48 мільярдів

Польща у 2025 році виділить на оборону рекордну суму - 186,6 млрд злотих (майже $48 млрд), що може становити 4,7% ВВП країни.

Про це заявив у пʼятницю віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що Польща може почуватися в безпеці, оскільки виділяє на оборону більш як 2% ВВП, що перевищує зобов'язання серед країн НАТО.

Косіняк-Камиш зазначив, що у проєкті бюджету на наступний рік, який затверджений Радою міністрів і поданий до польського парламенту, на оборону передбачено 186 мільярдів 600 мільйонів злотих.

«Це витрати з бюджету та Фонду підтримки збройних сил на безпеку польської держави», - зазначив міністр.

Віцепремʼєр повідомив, що у наступному році Польща витратить на озброєння 4,7% ВВП країни.

«У нас багато пріоритетів. Ситуація з бюджетом, звичайно, напружена, але є повне усвідомлення в усьому уряді на чолі з прем’єр-міністром і всіма політичними силами, які формують польський уряд, що витрати на оборону і безпеку є абсолютним пріоритетом», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Варшава з 1 серпня розпочала нову операцію з гарантування безпеки на кордоні з Білоруссю під назвою “Безпечне Підляшшя”. За її проведення відповідає 18-та механізована дивізія ЗС Польщі, до неї залучається до 17-ти тис. польських військових.

Варшава до 2028 року в межах масштабної програми “Щит Схід” також побудує на кордоні з Росією і Білоруссю укріплення, системи виявлення й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам.

Теги по теме
Польща Оружие Бюджет ВВП
Источник материала
loader
loader