OpenAI запустила інтерфейс Canvas для взаємодії з ChatGPT
OpenAI запустила інтерфейс Canvas для взаємодії з ChatGPT

OpenAI запустила інтерфейс Canvas для взаємодії з ChatGPT

У Canvas користувач отримує робоче поле для написання та програмування проєктів.

Компанія OpenAI запустила бета-тестування віртуального інтерфейсу Canvas, що відкриває новий спосіб взаємодії з чатботом штучного інтелекту ChatGPT. Продукт відкриває окреме вікно, поруч зі звичайним вікном чату, з робочим полем для написання та програмування проєктів. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

«Люди щодня використовують ChatGPT для допомоги в написанні та кодуванні. Хоча інтерфейс чату простий у використанні та добре працює для багатьох завдань, він обмежений, коли ви хочете працювати над проектами, які потребують редагування та перегляду. Canvas пропонує новий інтерфейс для такого роду роботи», — зазначено у повідомленні.

Користувачі можуть створювати текст або код безпосередньо на полотні, а потім виділяти розділи, на яких має у редагуванні зосередитися модель.

«За допомогою Canvas ChatGPT може краще зрозуміти контекст того, що ви намагаєтеся досягти. Ви можете виділити окремі розділи, щоб точно вказати, на чому ChatGPT має зосередитися. Подібно до редактора копій або рецензента коду, він може надавати вбудовані відгуки та пропозиції з огляду на весь проєкт», — повідомила компанія.

Canvas можна відкрити вручну, ввівши «використати полотно» у підказці. Canvas також може автоматично відкриватися, коли він «виявляє сценарій, у якому це може бути корисним», зазначено у блозі.

На полотні можна самостійно редагувати текст або код. Є меню ярликів, за допомогою яких можна попросити ШІ відрегулювати довжину запису, налагодити код тощо, також можна відновити попередню версію, натискаючи кнопку «назад».

Також включили кілька комбінацій клавіш, які можна використовувати для роботи над проєктами. Користувачі можуть запитувати у ChatGPT запропоновані правки, коригування довжини, зміни рівня читання та емодзі під час написання проєктів. Кодери можуть доручити ChatGPT переглядати певні рядки коду, додавати журнали та коментарі для додаткової ясності, виправляти помилки та переносити кодування на іншу мову, таку як JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ або PHP у режимі Canvas.

Canvas у бета-версії стартувало у четвер для користувачів підписок ChatGPT Plus і Teams, для користувачів Enterprise і Edu інтерфейс стане доступним наступного тижня.

Новий інтерфейс ChatGPT пропонує функції, подібні до Anthropic Artifacts, запущеного в червні, і вірусного програмного кодувальника Cursor. OpenAI намагається зрівнятися з пропозиціями конкурентів і запустити абсолютно нові можливості в ChatGPT, щоб збільшити платну базу користувачів, зазначило видання Engadget.

  • Читайте також: Змести цифрові крихти. Як ШI-чатботи харчуються даними користувачів

Нагадаємо, у серпні 2024 року кількість користувачів ChatGPT на місяць перевищила 200 мільйонів осіб.

Фото: Canvas / OpenAI

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader