У соцмережах серед дітей шириться небезпечний флешмоб. В Україні поки випадків не зафіксовано
У соцмережах серед дітей шириться небезпечний флешмоб. В Україні поки випадків не зафіксовано

У соцмережах серед дітей шириться небезпечний флешмоб. В Україні поки випадків не зафіксовано

У флешмобі діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що у соцмережах серед дітей шириться новий смертельний флешмоб.

За його словами, новий флешмоб полягає в тому, що діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин.

За даними Нацполіції, такий челендж називають «хромування» та «хромінг». Він передбачає вдихання токсичних парів побутових засобів: лаку для нігтів, маркерів, аерозолів та інших побутових речовин.

Це викликає серйозні наслідки для здоров'я, включаючи ураження мозку, серця, легень, нирок та інших органів, також може призвести до залежності та навіть смерті. 

Нацполіція повідомляє, що в Україні випадків так званого «хромінгу» не зафіксовано, як і популярності цього челенджу в українському сегменті інтернету.

Поліція додає, що у дописах про флешмоб, поширених в українських медіа, уся викладена інформація опирається на думку іноземних дослідників, взята з джерела іноземного медіа, та описує таку проблематику підлітків за кордоном.

Омбудсман закликав батьків бути «пильними до небезпек, що чатують на дітей в мережі, і свідомо ставитися до кіберзагроз».

Нагадаємо, ВООЗ закликає регулювати використання смартфонів, щоб зберегти психічне здоров’я підлітків. Дослідження ВООЗ засвідчило, що серед підлітків у Європі зростає проблемна та «схожа на залежну» поведінка в онлайн-іграх і соціальних мережах.

Фото: Pexels

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Дети Соцсети
Источник материала
loader