На Рівненщині стічні води з водоканалу забруднили річку Замчисько
На Рівненщині стічні води з водоканалу забруднили річку Замчисько

На Рівненщині стічні води з водоканалу забруднили річку Замчисько

Стічні води з очисних споруд комунального підприємства «Костопільводоканал» на Рівненщині забруднили річку Замчисько.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Лабораторні дослідження підтвердили забруднення річки Замчисько стічними водами з очисних споруд КП «Костопільводоканал», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на вебресурс «ЕкоЗагроза» надійшло звернення щодо ймовірного забруднення річки Замчисько внаслідок скиду недостатньо очищених стічних вод з очисних споруд. Фахівці інспекції відібрали проби води в річці вище та нижче скиду з очисних споруд підприємства.

На Рівненщині стічні води з водоканалу забруднили річку Замчисько - Фото 1

Результати лабораторних аналізів засвідчили значне погіршення якості води у річці Замчисько нижче місця скидання стічних вод. Зокрема, концентрація азоту амонійного зросла в 38,75 раза, біохімічне споживання кисню (БСК5) - у 2,57 раза, вміст завислих речовин — у 3,09 раза, нітратів — у 3,61 раза, нітритів — в 1,66 раза, фосфатів — у 24,63 раза, а хімічне споживання кисню (ХСК) - у 2,63 раза порівняно з відібраними пробами вище скиду.

Державна екологічна інспекція Поліського округу звернулася до Державної екологічної інспекції України щодо отримання погодження на проведення позапланової перевірки «Костопільводоканалу».

Як розповіли в інспекції, Костопільській міській раді запропонували вжити заходів реагування для припинення забруднення річки Замчисько стічними водами з міських очисних споруд, а також розглянути питання на засіданні профільної комісії.

У разі відсутності дієвих заходів інспекція ініціюватиме порушення кримінального провадження стосовно посадових осіб міської ради та комунального підприємства про здійснення ними екоциду в умовах воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, на РівненщиніКлесівська громада розпочала реалізацію транскордонного екологічного проєкту.

Теги по теме
Экология
Источник материала
loader
loader