На Київщині томати для в’ялення сушать на сонці
На Київщині томати для в’ялення сушать на сонці

На Київщині томати для в’ялення сушать на сонці

Крафтовий бренд Eat.Craft використовує екологічний підхід до виробництва в’ялених томатів — без використання води та мінімум електроенергії.

Про це розповідають власники бренду спеціально для AgroPortal.ua.

Eat.Craft в’ялить помідори сорту Сливка, вони найбільше підходять за розміром і смаковими властивостями.

«Ми не додаємо сіль та цукор до в’ялених томатів, лише різні спеції, 6 видів перцю, каперси й часник. Для чого ми це робимо? Таким чином ми балансуємо смак: каперси додаємо, щоб підвищити кислотність, оскільки в оливковій олії вона низька. Сушимо помідори на сонці, хоча раніше робили це в сушарках. Багато хто посипає їх сіллю, щоб швидше сохли. Ми цього не робимо, винайшли технологію, як їх сушити «чисто», — розповідають власники бренду.


Для довідки: виробництво Eat.Craft знаходиться в Ірпені на Київщині. Сюди підприємці переїхали з Херсона через активні бойові дії та окупацію регіону. Періодично все ж їздять на Херсонщину доглядати за томатами, але в планах — закласти плантацію овочів і в Ірпені, щоб полегшити логістику сировини.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader