МВС вже облаштувало 750 пунктів незламності - Клименко
МВС вже облаштувало 750 пунктів незламності - Клименко

МВС вже облаштувало 750 пунктів незламності - Клименко

Міністерство внутрішніх справ вже облаштувало 750 пунктів незламності й у разі потреби готове розгорнути ще 450.

Про це заявив глава МВС Ігор Клименко під час засідання міністрів внутрішніх справ країн G7, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

Клименко зазначив, що енергетична інфраструктура залишається пріоритетною ціллю для ворога, саме тому МВС постійно вдосконалює алгоритми дій у разі атак РФ у зимовий період. Зокрема, глава відомства розповів про облаштування 750 пунктів незламності, у разі потреби МВС готове до облаштування ще 450 таких пунктів.

За словами міністра, в областях України постійно тривають навчання щодо реагування на ситуації, пов’язані з відсутністю електроживлення.

«Рятувальники та поліція мають чіткі розрахунки сил та засобів. Продовжується режим посиленої охорони об’єктів критичної інфраструктури, зокрема і за допомогою наших мобільних вогневих груп», – заявив глава МВС.

Окремо сторони обговорили питання партнерства та безпекових проєктів на фоні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також питання контролю за обігом зброї.

Клименко поінформував, що підрозділи системи МВС ретельно відстежують та запобігають випадкам незаконного використання зброї та боєприпасів на території України і вживають заходів та забезпечують облік зброї, виданої людям на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Український урядовець відзначив результативність співпраці з партнерами з ЄС та Європолом у питанні недопущення контрабанди зброї з України до європейських держав.

За його словами, особливої важливості в цьому контексті набуває укріплення державних рубежів.

«Для належного облаштування кордону ми потребуємо інноваційних рішень. Спостережні пункти вздовж лінії кордону мають бути обладнані засобами моніторингу – інтелектуальними системами відеоспостереження, що дозволить нам посилити захист кордону та запобігти правопорушенням», – зазначив Клименко.

Міністр також заявив, що підрозділи системи МВС мають унікальний досвід у питанні розмінування, документування воєнних злочинів, протидії кіберзлочинності, роботі на місцях обстрілів та евакуації цивільних із небезпечних районів і готові ділитися цим з іншими країнами.

«Ми робимо все можливе, а подекуди й більше, щоб забезпечити безпеку громадян. І вдячні нашим стратегічним партнерам за те, що в такий нелегкий час ми не самі. Дякуємо за вашу рішучу й постійну підтримку та допомогу», – підсумував Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні під час минулого опалювального сезону працювали майже 13 тисяч пунктів незламності.

Теги по теме
МВД
Источник материала
loader