Мережа «Двійник» з Росії ввела в оману і жертв на Заході, і своє керівництво
Мережа «Двійник» з Росії ввела в оману і жертв на Заході, і своє керівництво

Мережа «Двійник» з Росії ввела в оману і жертв на Заході, і своє керівництво

Джерело

Нещодавно у Штатах було розкрито російську мережу дезінформації під назвою «Двійник». Вона розроблялась для медійних атак на західні країни, але раптом спрацювала і проти «своїх».

ФБР вивчило 32 домени. Витоки даних призвели до того, що до рук американських спеціалістів потрапили й документи з внутрішнього обігу мережі. В оприлюднених матеріалах є звіти про щоденні операції Агентства соціального проєктування (SDA): це сотні фейкових сайтів та їх адаптація під вигляд ЗМІ.

Мережа працювала дійсно масштабно, лише за рік в її складі додалось більше 700 сайтів. Та є одне «але» – хтось вирішив скористатись закритим статусом проєкту та почав дурити власне керівництво.

Згідно зі звітами, SDA показав наймовірні успіхи. Та по факту цього не було: сайти виявились не надто якісними, живої аудиторії там не вистачало. Але Кремль продовжував витрачати кошти саме на цю систему. Тож неправильно подані дані, які подавались для прикрашання звітів про роботу, спричинили плутанину у військовому та політичному керівництві Кремля.

Агенти Кумівство та Корупція, слава Богу, працюють далеко не в нас одних. Якби Кремль вчасно помітив, що мережа «Двійник» і близько не відповідає власній заявленій ефективності – росіяни могли б витратити ресурси на щось ефективніше. На щастя, цього не сталось.

Название источника
Foreign Affairs
Ссылка на материал
https://www.foreignaffairs.com/russia/lies-russia-tells-itself
Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader