Китай анонсував у жовтні ротацію екіпажу на своїй космічній станції «Тяньгун»
Китай анонсував у жовтні ротацію екіпажу на своїй космічній станції «Тяньгун»

Китай анонсував у жовтні ротацію екіпажу на своїй космічній станції «Тяньгун»

Китайське агентство пілотованої космонавтики оголосило про плани наприкінці жовтня провести ротацію астронавтів на своїй орбітальній космічній станції «Тяньгун» (Tiangong).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN.

У жовтневому плані відомства передбачено здійснити запуск на орбітальну станцію чергового пілотованого корабля «Шеньчжоу-19» і повернення на Землю екіпажу «Шеньчжоу-18», який завершує своє шестимісячне перебування в космосі.

Про склад і завдання нової місії наразі не повідомляється, натомість зазначається, що «Шеньчжоу-18» із трьома чоловіками-тайконавтами було запущено в космос 25 квітня.

Наразі цей екіпаж завершує визначені його завданням наукові експерименти і збір даних та готується до прибуття нового екіпажу й передачі космічної станції своїм наступникам.

«Тяньгун» (у перекладі з китайської «Небесний палац») є пілотованою багатомодульною орбітальною станцією Китаю, що літає низькою навколоземною орбітою на висоті 340 - 450 км над поверхнею Землі. Її екіпаж у складі трьох осіб змінюється кожні шість місяців.

Наразі станція складається із базового та двох лабораторних модулів. Запуск четвертого модуля, телескопа «Сюньтянь», що літатиме поряд із базовим блоком, запланований на кінець цього року.

Як повідомляв Укрінформ, космічний корабель Crew Dragon, який був відправлений в рамках місії «Crew-9» до Міжнародної космічної станції, 30 вересня пристикувався до МКС.

Фото: CFP

Теги по теме
Китай Космос
Источник материала
loader
loader