Ентузіасти перетворили розумні окуляри Meta Ray-Ban на шпигунський гаджет
Ентузіасти перетворили розумні окуляри Meta Ray-Ban на шпигунський гаджет

Ентузіасти перетворили розумні окуляри Meta Ray-Ban на шпигунський гаджет

Здавалося б, епізод «Чорного дзеркала», де користувачі можуть ідентифікувати людину, лише глянувши на неї (мозковий імплантат у серіалі), тепер можливий, як показали два студенти Гарварду, які використовують розумні окуляри Meta Ray-Ban. Вони «проапгрейдили» розумні окуляри Ray-Ban від Meta і додали в них можливість збору даних про перехожих у режимі реального часу. Для демонстрації можливостей ентузіасти використовували тільки сучасні технології, доступні будь-якому користувачеві, такі, як розумні окуляри Meta Ray-Ban і загальнодоступні бази даних. Ця нова технологія дала Meta Ray-Ban Smart Glasses нове призначення – не лише як аксесуару для фотографування, і студенти Анхфу Нгуєн і Каїн Ардайфіо поділилися своїми знахідками.

У своєму документі в Google вони назвали цю технологію «I-XRAY» і вважають, що після успішної інтеграції програми PimEyes в смарт-окуляри Meta вона «швидко висвітлила проблеми конфіденційності». Студенти створили цей «інструмент», щоб з’ясувати, як така технологія може успішно ідентифікувати особу за допомогою пошукових систем за обличчям, великих мовних моделей і публічних баз даних, інакше відомих як «доксинг».

Завдяки інтеграції пошукової системи по обличчю PimEyes у смарт-окуляри Meta Ray-Ban студенти могли знайти людину, з якою вони зіткнулися в Інтернеті, разом з її ім’ям, адресою та іншою конфіденційною інформацією.

Магістри права дуже допомогли в проєкті, оскільки вони здатні аналізувати вхідні дані та швидко шукати інформацію в Інтернеті або базах даних, отриману на тренінгах, а потім зіставляти її з такими платформами, як PimEyes, Facecheck.ID та іншими.

«Справжній» досвід доповненої реальності (AR) ще не доступний світові, оскільки він все ще розробляється кількома компаніями, які прагнуть приєднатися до цієї революції, що інтегрує цифровий світ у реальний через свої лінзи. На початку цього року американські військові також висловили свій намір дослідити цю технологію, уклавши з Kopin контракт на розробку AR-оптики, яка допоможе солдатам на полі бою.

Источник материала
loader
loader