Електричний VW ID.7 Pro S встановив рекорд економічності
Електричний VW ID.7 Pro S встановив рекорд економічності

Електричний VW ID.7 Pro S встановив рекорд економічності

Співробітники компанії VW провели тест електромобіля ID.7 Pro S у реальних дорожніх умовах на 80-кілометровій трасі неподалік Цюриха. У процесі випробувань електромобіль показав витрату електроенергії лише на рівні 10,3 кВт-год/100 км.

Одним із найпоширеніших критичних зауважень на адресу електромобілів є їх обмежений запас ходу в порівнянні з автомобілями з ДВЗ. Однак VW показав, що найновіший ID.7 Pro S може проїхати майже 800 км на одній зарядці, що означає, що він підходить не лише для міських поїздок, а й для далеких подорожей.

Електричний VW ID.7 Pro S встановив рекорд економічності - Фото 1

Європейська версія VW ID.7 Pro S має офіційний комбінований запас ходу WLTP 709 км, але команда швейцарського підрозділу VW вирішила показати, що ця оцінка не відповідає реальним можливостям машини. Вони проїхали ID.7 Pro S 794 км на одній зарядці.
Для свого рекордного заїзду швейцарці використали звичайні дороги загального користування на південь від Цюриха. Протягом 15 годин та 42 хвилин електромобіль проїжджав замкнутим маршрутом близько 80 км, який включав автомагістралі та путівці з горбистими ділянками. Середнє споживання енергії становило лише 10,3 кВт-год/100 км, що, за словами представників VW, еквівалентно витраті 1,1 л/100 км дизельного автомобіля.

Електричний VW ID.7 Pro S встановив рекорд економічності - Фото 2

Середня швидкість автомобіля під час поїздки становила 51 км/год, і ним керували вісім різних водіїв упродовж двох послідовних днів. VW завершив тест, коли ID.7 Pro S повідомив, що у нього залишилося лише 2 км запасу ходу. За словами автовиробника, тестовий ID.7 є не найефективнішим варіантом із доступних, оскільки він оснащений пакетом Comfort, набором систем допомоги водієві IQ.Drive, зовнішнім пакетом Plus та тепловою помпою, що скоротило заявлений запас ходу WLTP із 709 км до 700 км.

Електричний VW ID.7 Pro S встановив рекорд економічності - Фото 3

Європейські версії ID.7 Pro S оснащені акумулятором місткістю 86 кВт-год, який підтримує пікову швидкість заряджання постійним струмом до 200 кВт. Молодші версії моделі оснащені акумулятором трохи меншої місткості – 77 кВт-год, але, як стверджується, запасу ходу на одній зарядці вистачить на 615 км.

Источник материала
loader
loader