Білоруска зафільмувала атаку "Шахедом", її затримали: в РНБО припустили, що буде далі
Білоруска зафільмувала атаку "Шахедом", її затримали: в РНБО припустили, що буде далі

Білоруска зафільмувала атаку "Шахедом", її затримали: в РНБО припустили, що буде далі

У четвер, 3 жовтня, у Білорусь залетіли три "Шахеди", про що повідомили українські монітори. А телеграм-канал "Білоруський Гаюн" написав, що в цей момент над країною перебував і гелікоптер Лукашенка. Керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко іронічно припустив, як розвиватимуться події.

Білоруська влада замовчує атаки "Шахедами"

У Білорусі затримали жінку, яка виклала відео з камери, на якому видно атаку російського "Шахеда". Дійсно, коли "Шахед" вб'є когось, то доведеться тіла закопати, або, як в серіалі "Пуститися берега", розчинити в бочці. Ну а руїни теж під землю потім. Білоруси не мають знати, що росіяни можуть їх вбити,
– написав Андрій Коваленко.

Атака "Шахеда" на території Білорусі: дивіться відео

Жителька Білорусі зафільмувала удар дроном у Гомельському районі. Тепер її затримали і поки не відомо, що з нею, які звинувачення висувають.

У Білорусі затримали жінку через ролик з "Шахедом": дивіться відео

"Шахед" вибухнув у місті Калінковичі близько п'ятої ранку. Не ясно, чи була це робота ППО. Утім, дрон перетнув кордон досить швидко: він увійшов у повітряний простір Білорусі поблизу Наровлі, а за 12 хвилин уже був над Калінковичами.

Білоруські опозиціонери вважають, що Лукашенко поки не відчуває загрози, тож і не визнає, що його кордон порушує Росія. Диктатор бреше, що там літають "безпілотники з обох сторін".

От коли вони прилетять до однієї з його 18 резиденцій, тоді він почне їх збивати. А зараз він підігрує і вліво, і вправо. Зрозуміло, що він союзник Росії, він все робить в її інтересах,
– сказав Павло Латушко.

Цікаво! Сам Лукашенко, коментуючи випадок, сказав, що знав про БпЛА над Білоруссю. Але "не париться" щодо цього, мовляв, це проблеми служби безпеки.

Теги по теме
Беларусь СНБО
Источник материала
loader
loader