У Тернополі комунальне підприємство прокоментувало продаж на аукціоні цапа за 60 гривень
У Тернополі комунальне підприємство прокоментувало продаж на аукціоні цапа за 60 гривень

У Тернополі комунальне підприємство прокоментувало продаж на аукціоні цапа за 60 гривень

У Тернополі комунальне підприємство міськради продає на аукціоні цапа, віслюка і поні, а також баранів та вівцю, які живуть у міському зоокутку в парку Сопільче.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач.

"Ми продаємо твариніз нашого зоокутка, який знаходиться у парку "Сопільче", щоб регулювати їх кількість. До прикладу, продали двох поні і двох віслюків у травні 2023 року. А у вересні цього року виставили на продаж ще 7 тварин. Це звична практика як в Україні, так і за кордоном", - переконує Ткач.

За його словами, у ЗМІ набула особливого резонансу ціна цапа у 60 гривень.

"Насправді саме така його балансова вартість. Я не можу пояснити, чому саме така, адже ще тоді не працював, коли ця тварина з'явилася у зоокутку. Але на аукціон ми виставляємо ціну тварини відповідно до балансової вартості. Однак ціна інших тварин, які ми продаємо, значно вища. До прикладу, поні - 9600 грн, віслюка - 8400 грн, барана - 960 грн", - додав Ткач.

Загалом у зоокутку тернопільського парку "Сопільче" орієнтовно 71 тварина. Серед них - лами, буйволи, олені, поні, коні, шотландська корова, вівці, кози, декоративні кури, фазани, лебеді, страуси.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні започатковано Проєкт із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, ініційований Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з Держпродспоживслужбою та Міністерством цифрової трансформації.

Фото: ubiz.ua

Теги по теме
Животные Тернополь
Источник материала
loader
loader