Toyota інвестує додатково $500 млн у стартап аеротаксі
Toyota інвестує додатково $500 млн у стартап аеротаксі

Toyota інвестує додатково $500 млн у стартап аеротаксі

Японський автовиробник планує інвестувати додатково пів мільярда доларів у каліфорнійський стартап Joby Aviation, який займатиметься аеротаксі. У планах компанії розпочати перевезення пасажирів уже 2025 року.

Співпраця між японською Toyota та Joby Aviation розпочалася ще у 2020 році, коли автовиробник вперше інвестував у авіаційний проєкт $394 млн. На сьогодні у планах компанії суттєво збільшити обсяг інвестицій, щоб забезпечити запланований старт сервісу авіаперевезень.

Дві компанії працюють разом майже 7 років, і Joby Aviation рухається до того, щоб нарешті запустити свої перші платні рейси. Нещодавно з пілотної складальної лінії зійшов третій літак, а компанія розпочала роботу над розширенням заводу, що дозволить подвоїти її виробничі потужності.

У серпні Joby Aviation повідомила, що виконала чотири з п’яти кроків, необхідні для отримання сертифікації, а також оголосила, що сподівається запустити свій перший комерційний рейс у Дубаї наприкінці 2025 року. Перш ніж це станеться, команді повітряного таксі необхідно провести серію випробувальних польотів.

Нагадаємо, що компанія Toyota – не єдиний автовиробник, який інвестує в літаючи таксі. На початку нинішнього року Hyundai дебютувал зі своїм концептуальним аеротаксі S-A2 на виставці CES у Лас-Вегасі, заявивши, що до 2028 року буде готова серійна модель. Китайський Xpeng X2 eVOTL здійснив перший політ минулого року. Концерн Stellantis виступив партнером компанії Archer Aviation для організації випуску легких літаків Midnight, а минулого літа вклав ще $55 млн у цей проєкт, щоб до кінця року запустити авіазавод у Ковінгтоні, штат Джорджія.

Источник материала
loader
loader