ЗСУ знищили російську РЛС «Небо-М» за 100 млн доларів
ЗСУ знищили російську РЛС «Небо-М» за 100 млн доларів

ЗСУ знищили російську РЛС «Небо-М» за 100 млн доларів

Українським військовим вдалося виявити та знищити рідкісну дорогу російську РЛС. Це дозволить нашим бійцям завдавати ударів по важливих об’єктах окупантів, оскільки здатність до їхнього захисту тепер у них втрачено.

Йдеться про станцію радіолокації «Небо-М». Як розповіли у Генштабі ЗСУ. Удар по ворожій цілі завдали балістичні ракети ATACAMS. Станція допомагала росіянам виявляти та перехоплювати повітряні цілі на одному з важливих напрямів фронту. Однак, де саме, у відомстві не вказали. Вони також не зазначили, РЛС знищена повністю чи пошкоджена.

«Знищення РЛС «Небо-М» створить сприятливий «повітряний коридор» для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG. За наявною інформацією, в противника залишилося лише 10 працюючих систем цього типу, вартість кожної з яких оцінюється у понад 100 мільйонів доларів США», – йдеться у повідомленні.

РЛС «Небо-М» – міжвидовий мобільний радіолокаційний комплекс виявлення аеродинамічних та балістичних об’єктів на середніх та великих висотах. Вона здатна ідентифікувати повітряні об’єкти, включаючи літаки, гелікоптери та БПЛА. Система працює у різних діапазонах хвиль, що дозволяє їй ефективно виявляти цілі, зокрема і малопомітні об’єкти.

Працює ця РЛС у метровому, дециметровому та сантиметровому діапазонах хвиль, що підвищує точність та надійність виявлення цілей. Станція «Небо-М» здатна відстежувати до 200 цілей одночасно з відривом до 600 км, що робить її важливим елементом у сучасній системі ППО окупантів.

ЗСУ знищили російську РЛС «Небо-М» за 100 млн доларів - Фото 1

Теги по теме
Россия война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader