Porsche Taycan Turbo GT побив черговий рекорд
Porsche Taycan Turbo GT побив черговий рекорд

Porsche Taycan Turbo GT побив черговий рекорд

Електричний спорткар став першим серійним автомобілем, який розігнався до швидкості 60 миль/год (96 км/год) за 2 секунди. Це стало абсолютним рекордом та перевищує колишній показник, досягнутий електрокаром Tesla. Рекордний заїзд виконали журналісти американського фахового видання Car & Driver.

Porsche Taycan Turbo GT побив черговий рекорд - Фото 1

Рекордним тест-каром виступив Porsche Taycan Turbo GT. Нагадаємо, що цей автомобіль оснащений силовою установкою потужністю 760 кВт/1033 к.с., яка в піковому режимі здатна видавати до 815 кВт/1108 к.с. протягом 2 секунд. З таким “серцем”, за офіційними даними, спорткар може розганятися до максимальної швидкості 289 км/год, а спринт 0-60 миль/год займає 2,2 секунди або 2,1 секунди – з опціонним пакетом Weissach. Конкуренти в особі Lucid Air Sapphire та Tesla Model S Plaid мають порівняні показники.

Porsche Taycan Turbo GT побив черговий рекорд - Фото 2

Однак, журналістам Car & Driver вдалося “вичавити” з Taycan Turbo GT набагато більше. Провівши заїзди у двох напрямках середній показник розгону від 0 до 60 миль/год становив 1,910 с. В одному напрямку їм вдалося досягти ще більш разючої динаміки – 1,898 с. Варто також відзначити, що заїзди проводилися на стандартній “бетонці”, а також той факт, що Taycan важчий за своїх конкурентів. Ймовірно, версія з опціонним пакетом Weissach, яка на 75 кг легша, зможе показати ще більш дивовижні показники динаміки.

Як раніше повідомляв “Автоцентр”, в Україну приїхали перші екземпляри нового електрокара Porsche Macan.

Теги по теме
рекорд
Источник материала
loader
loader