На Київщині фермер завдав збитків державі на понад 3 млн грн
На Київщині фермер завдав збитків державі на понад 3 млн грн

На Київщині фермер завдав збитків державі на понад 3 млн грн

Слідчі встановили, що 67-річний керівник аграрного підприємства в Бучанському районі не забезпечував своєчасне вивезення відходів виробництва. Залишки накопичувались та зливались на території ділянки. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області, пише agronews.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на земельну ділянку, площею понад 65 тисяч квадратних метрів, яку орендувала приватна сільськогосподарська компанія, здійснювалися викиди виробничих та інших відходів. Директор підприємства, внаслідок неналежного виконання своїх службових обовʼязків, допустив зберігання залишків у несанкціонованих місцях і не вжив заходів щодо їх утилізації. 

Державна екологічна інспекція Столичного округу підтверджує факт забруднення. За результатами експертизи, підозрюваний створив небезпеку для довкілля та людей.

Внаслідок протиправних дій, директор підприємства заподіяв матеріальної шкоди державі на загальну суму близько 3,3 мільйона гривень.

2
3

Слідчі, за процесуального керівництва Києва-Святошинської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру за фактом забруднення або псування земель (ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України).



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader