Ще одна країна приєдналася до Коаліції дронів для України
Ще одна країна приєдналася до Коаліції дронів для України

Ще одна країна приєдналася до Коаліції дронів для України

Люксембург приєднався до Коаліції дронів, яка тепер складається з 17 країн. Метою цього об'єднання є підтримка України у виробництві та масштабуванні бойових безпілотних літальних апаратів (дронів), зокрема FPV-дронів, що мають забезпечити технологічну перевагу над ворогом. Про це повідомило Міністерство оборони України.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко зазначила, що Люксембург вже багато років стабільно підтримує українські збройні сили та тепер буде активно долучатися до розвитку індустрії дронів.

Коаліція була заснована в лютому 2024 року під час засідання Контактної групи з питань оборони України з ініціативи Литви, а координаційну роль відіграє Велика Британія.

За даними Міноборони, Україна вже отримала тисячі дронів від країн-партнерів. Крім того, завдяки спільним зусиллям було зібрано 50 мільйонів євро для закупівлі ще 20 000-30 000 дронів, що суттєво посилить військові спроможності України.

Також повідомлялося, що українські виробники безпілотних технологій уперше зможуть долучитися до тендерів, які організовує коаліція дронів у межах Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Источник материала
loader
loader