Легендарну гітару Гаррісона покажуть у музеях Європи, а потім продадуть на аукціоні
Легендарну гітару Гаррісона покажуть у музеях Європи, а потім продадуть на аукціоні

Легендарну гітару Гаррісона покажуть у музеях Європи, а потім продадуть на аукціоні

Електрогітара, на якій грав покійний гітарист британського рок-гурту The Beatles Джордж Гаррісон, буде виставлена на аукціон у листопаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Гаррісон грав на гітарі Futurama, яку придбав у музичному магазині у Ліверпулі, на початку 1960-х років, коли The Beatles виступав у клубі Cavern Club, гастролював у Німеччині та створював свої перші офіційні платівки для Polydor.

Аукціоністи стверджують, що на цій гітарі Гаррісон грав найбільше. Вони називають інструмент «одним зі «святих граалів» історичних гітар The Beatles» і очікують, що її продадуть за 600-800 тисяч доларів США.

Гаррісон казав, що грати на гітарі Futurama було «дуже складно», але йому подобався її «футуристичний» вигляд. За словами музиканта, гітара мала чудовий звук.

У 1964 році Гаррісон подарував інструмент рок-журналу у якості призу на конкурсі, однак вона залишилась у редактора видання, коли переможець обрав грошовий приз замість музичного інструмента.

Гітара Futurama буде виставлена у музеї The Beatles у Ліверпулі протягом наступних двох тижнів, після чого буде показана в інших музеях Європи. Аукціон, на якому виставлять гітару, проходитиме з 20 до 22 листопада у Сполучених Штатах.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня аукціон Julien's Auctionsпродав 12-струнну акустичну гітару Framus hootenanny, яку Джон Леннон використовував для запису кількох класичних пісень The Beatles, за колосальні 2,9 мільйона доларів. 

Фото: РА

Источник материала
loader
loader