Кількість порушень стандартів на каналах марафону та Суспільному значно зросла, — моніторинг
Кількість порушень стандартів на каналах марафону та Суспільному значно зросла, — моніторинг

Кількість порушень стандартів на каналах марафону та Суспільному значно зросла, — моніторинг

Найбільше порушували стандарти канали «1+1», ICTV і СТБ, найменше — «Рада». Кількість порушень на Суспільному майже втричі менша, ніж у марафоні, проте також суттєво зросла.

У третьому кварталі 2024 року загальна кількість порушень журналістських стандартів в ефірі каналів телемарафону «Єдині новини» та Першого каналу Суспільного значно зросла. Про це свідчать підсумки моніторингу телемарафону «Єдині новини» за липень–вересень 2024 року, який проводить «Детектор медіа».

Якщо раніше канали марафону допускали в середньому 73—74 порушення на годину, то за попередні три місяці середній показник зріс до 95,4. Значно зросла кількість порушень більшості стандартів, крім балансу думок і оперативності.

Кількість порушень стандартів на каналах марафону та Суспільному значно зросла, — моніторинг - Фото 1

Найбільший «внесок» у порушення стандартів робили канали «1+1» (24%) і ICTV з СТБ (23%), найменший — канал «Рада» (14%).

Канали «1+1» і ICTV з СТБ роблять майже по два порушення щохвилини, «Інтер» і «Ми — Україна» — більш як по півтора порушення, «Рада» — понад порушення щохвилини.

Кожен з каналів мав своє «улюблене» порушення. Стандарт відокремлення фактів від думок найбільше порушували канали ICTV та СТБ (72,3 порушення на годину при середньому показнику 55,7). Стандарт достовірності — канал «1+1» (32,9 при середньому 24,4). Стандарт повноти інформації — канали «Ми — Україна» (7,7 при середньому показникові 4,2) та «Рада» (6,9).

Кількість порушень стандартів на каналах марафону та Суспільному значно зросла, — моніторинг - Фото 2

Найбільше на такий спад якості новин міг вплинути вихід із телемарафону Суспільного. Проте кількість порушень значно зросла на більшості каналів і протягом третього кварталу майже кожен з каналів встановив свій антирекорд марафону у порушеннях.

Суспільне порушує стандарти майже втричі менше, ніж канали марафону в середньому (36,9 проти 95,4 порушень за годину ефіру). Проте кількість порушень на Першому каналі Суспільного також значно зросла — на 11,3 порушення на годину ефіру в середньому.

Читайте також:

  • Частка «слуг народу» в марафоні після виходу Суспільного зросла до 81%, — моніторинг
  • Підсумки моніторингу телемарафону «Єдині новини» за липень—вересень 2024 року. Друга частина
  • Канал «Рада» домінує в телемарафоні за ефірним часом, хоча має найнижчу новинну складову
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader