Імпортувати сигарети з Польщі на 10% дешевше, ніж виробляти їх в Україні
Імпортувати сигарети з Польщі на 10% дешевше, ніж виробляти їх в Україні

Імпортувати сигарети з Польщі на 10% дешевше, ніж виробляти їх в Україні

Philip Morris International дешевше на 10% імпортувати цигарки з Польщі, а не виробляти їх в Україні, заявив заступник генерального директора із корпоративних зв’язків компанії “Філіп Морріс Україна” Михайло Поляков під час діалогів NV про майбутнє “Бізнес та війна”. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

Він нагадав, що Philip Morris International у травні 2024 року відкрила нову фабрику у Львівській області. Нещодавно у компанії порівняли витрати на виробництво продукції на фабриках у Львові та у Кракові (Польщі).

“Ми зараз працюємо в кластері, де Польща – основний ринок. Найдорожче виробляти у Львові для України, ніж виробляти у Кракові та привозити до України”, – сказав Поляков.

За його інформацією, причиною такої ситуації є наявність у Польщі додаткового резерву співробітників. Ризик не виходу на роботу співробітника чоловічої статі у Кракові суттєво нижчий. Крім того, під час повітряної тривоги лінії на тютюновій фабриці у Львові не працюють. Актуальним в Україні залишається питання з постачанням електроенергії.

“Влітку це питання (забезпечення електроенергією) було дуже актуальним. На Львівщину релокувалось дуже багато підприємств. Система постачання електроенергії не була розрахована на таку кількість підприємств”, – звернув увагу представник тютюнової корпорації.

Поляков також акцентував увагу на дії комендантської години, порушувати яку співробітники не готові навіть за наявності спеціальних перепусток. Він додав, що цього привілею у “Філіп Морріс Україна” взагалі немає.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader