Вартість біткоїна падає на тлі загострення на Близькому Сході
Вартість біткоїна падає на тлі загострення на Близькому Сході

Вартість біткоїна падає на тлі загострення на Близькому Сході

Жовтень, який історично є найуспішнішим місяцем для біткоїна із середнім зростанням у 20% за останнє десятиліття, цього року почався зі значних втрат. На тлі загострення конфлікту на Близькому Сході інвестори зіткнулися з новою хвилею обережності на глобальних ринках.

Про це пише Bloomberg.

Цифровий актив втратив 4,7% у вівторок, що стало найбільшим падінням майже за місяць. Це сталося після того, як Іран випустив близько 200 балістичних ракет по Ізраїлю, що спричинило короткочасну, але гостру ескалацію. У середу біткоїн частково відновився – він торгувався на рівні близько $61 430 о 6:30 ранку за лондонським часом.

У перші два дні жовтня Bitcoin втратив приблизно 4%, що контрастує з його середнім зростанням на 20% за цей місяць за останні 10 років. Проте надії на новий рекорд у $73 798, встановлений у березні, були приглушені найбільшим геополітичним ризиком на світових ринках. Шон Макналті, директор із торгівлі в Arbelos Markets, зазначив, що падіння вартості є тимчасовим явищем, враховуючи, що Федеральна резервна система США почала знижувати процентні ставки, а новий уряд після листопадових президентських виборів у США, ймовірно, буде більш прихильним до криптовалюти. «Сезонна тенденція жовтня залишається актуальною», – додав він.

Наразі ринки пильно стежать за можливим посиленням конфлікту, особливо після заяви прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу про намір відповісти на атаки Ірану. У середу ф'ючерси на акції США трохи впали, а ціни на нафту зросли через побоювання з приводу постачання. Останнім часом цифрові активи дедалі більше корелюють із фондовими ринками, що свідчить про те, що макроекономічні фактори, такі, як грошово-кредитна політика, мають вирішальне значення для біткоїна.

Згідно з даними Bloomberg, 50-денний коефіцієнт кореляції між індексом 100 провідних цифрових токенів і глобальним фондовим індексом MSCI Inc. досяг 0,65 – це найвищий показник з 2022 року. Значення 1 свідчить про повну синхронізацію активів, а -1 – про їхній протилежне рух.

«Геополітичне середовище зараз не сприяє ризиковим активам», – вважає Каролін Морон, співзасновниця Orbit Markets, постачальника ліквідності для торгівлі деривативами на цифрові активи.

Источник материала
loader
loader