В Україні відкриють приватні школи для навчання операторів дронів
В Україні відкриють приватні школи для навчання операторів дронів

В Україні відкриють приватні школи для навчання операторів дронів

В Україні ухвалено рішення щодо створення сертифікованих приватних шкіл для навчання операторів дронів. Про це повідомив віце-прем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, потреба у професійних операторах дронів постійно зростає. У військових підрозділах є попит на цю професію, тому потрібні навчальні заклади, які даватимуть якісні знання.

– З початку повномасштабного вторгнення в Україні зʼявилися десятки приватних навчальних центрів пілотів БпЛА, але єдина система регулювання їхньої діяльності відсутня. Уряд ухвалив постанову, яка дасть старт сертифікації приватних шкіл БпЛА. Навчальні заклади зможуть отримати сертифікат та офіційно навчати операторів, які після успішного складання іспитів зможуть зайняти посади операторів БпЛА у військових підрозділах всіх складових Сил безпеки та Сил оборони, - зазначив Федоров.

Щоб отримати ліцензію, заклад має:

– проводити навчання з керування чи виготовлення дронів;

– мати три і більше безпілотників для тренування і сертифікації пілотів;

– мати навчальні програми для підготовки пілотів на цих апаратах;

– найняти трьох і більше сертифікованих інструкторів для проведення навчання.

Міністр також поінформував, що постанова дозволить працювати лише тим закладам, які дають реальні практичні знання, що допоможуть на фронті. 

Источник материала
loader
loader