Україна сертифікуватиме школи дронщиків
Україна сертифікуватиме школи дронщиків

Україна сертифікуватиме школи дронщиків

В Україні створять приватні школи для підготовки операторів дронів. Вони будуть сертифіковані, що особливо важливо у плані якості.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, для цього є всі передумови. Потреба у дронщиках лише зростає, і у військових підрозділах попит стабільний.

Відповідно, настав час підлаштуватись під ці реалії. Тому Україні знадобляться і навчальні заклади, де якісно забезпечать знаннями майбутніх операторів дронів.

Аби відповідати стандартам, навчальний центр повинен мати як мінімум трьох сертифікованих інструкторів. Також треба мати хоча б три дрона для практичних занять. Решта формальностей – наявність навчальних програм та, власне, проведення уроків – зазвичай і так є «мастхев» для будь-якого навчання.

У приватному порядку з моменту вторгнення РФ у нас з’явились десятки (якщо не більше) центрів підготовки дронщиків. Інша річ, що за їх навчальний процес держава ще не бралась у плані вивчення. Тож, якщо наявні центри пройдуть сертифікацію – все буде добре.

Від редакції. Якби ще по РЕБу щось схоже, але то вже наші мрії.

Название источника
Ссылка на материал
https://t.me/zedigital/4952
Теги по теме
Украина война
Источник материала
loader
loader