Обидва кандидати у віцепрезиденти США на теледебатах виступили за підтримку союзників
Обидва кандидати у віцепрезиденти США на теледебатах виступили за підтримку союзників

Обидва кандидати у віцепрезиденти США на теледебатах виступили за підтримку союзників

Кандидати у віцепрезиденти США Тім Волз і Джей Ді Венс категорично розкритикували підходи до зовнішньої політики один одного, однак обидва погодилися, що підтримка союзників є необхідною.

Про це вони заявили під час теледебатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Світ побачив на дебатах кілька тижнів тому: майже 80-річний Дональд Трамп, який лише й говорить про розміри натовпу – це не те, що нам потрібно зараз. Та річ не тільки в цьому. Ті, хто був найближче до Трампа, розуміють, наскільки він небезпечний, коли світ перебуває в такій небезпеці», - розкритикував Волз республіканців.

Він нагадав, що глава попередньої адміністрації Білого дому Джон Келлі назвав Дональда Трампа найбільш недосконалою людиною, яку він коли-небудь зустрічав. Крім того, обидва міністри оборони часів Трампа та його радники з нацбезпеки заявили, що він не повинен навіть наближатися до Білого дому. Волз також навів слова Венса, який свого часу заявив, що Трамп непридатний для найвищої посади.

«З боку віцепрезидентки Гарріс ми побачили стабільне лідерство. Ми спостерігаємо стабільність, здатну залучити коаліції, об’єднати їх, розуміючи, що наші союзники важливі», - зазначив Волз.

Він підкреслив, що команда Гарріс має намір захистити СШАта союзників.

Своєю чергою Джей Ді Венс заявив, що Дональд Трамп за часів президентства, «фактично забезпечив стабільність у світі, зробивши це шляхом встановлення ефективного стримування».

При цьому він звинуватив адміністрацію Байдена-Гарріс у тому, що вона посприяла надходженню грошей в Іран, який зараз використовує їх для, аби купувати та виробляти зброю.

Венс також підтримав право Ізраїлю на відповідь Ірану. «Це залежить від Ізраїлю, що їм робити, щоб зберегти свою країну в безпеці. І ми повинні підтримувати наших союзників, де б вони не були, коли вони борються з поганцями», - заявив кандидат-республіканець.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку проходять дебати кандидатів у віцепрезиденти США.

Фото: скріншот

Теги по теме
США
Источник материала
loader