У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024
У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024

У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024

У Києві та Гаазі 24-25 жовтня відбудеться Міжнародний форум сталого розвитку 2024, учасники якого обговорять залучення фінансування для проєктів сталого розвитку.

Презентація програми форуму відбулась у пресцентрі Укрінформу.

"Цьогоріч форум більше зосереджується на фінансовому ризику. Це пов'язано із тим, що ми розглядаємо питання євроінтеграції та залучення міжнародних інвестицій. І коли ми говоримо про інвестиції в економіку країни, ми маємо розуміти геополітичний контекст і правила залучення коштів в Україну", - зазначила голова Асоціації експертів зі сталого розвитку (ASDE), експертка зі сталого фінансування Аліна Соколенко.

У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024 - Фото 1

Перший день форуму пройде у Києві, де учасники обговорять вимоги до України у процесі євроінтеграції, вимоги до донорів та інвесторів у проєкти в Україні, залучення інвестицій, розкриття нефінансової інформації.

Другий день форуму пройде в Гаазі, де учасники зможуть долучитися до дискусій щодо партнерських угод, розбудови стійкої та сталої інфраструктури, ролі людського капіталу у післявоєнному зростанні, інтеграцію принципів циркулярної економіки у стратегію відновлення України, впливу війни на сільське господарство в Україні та Євросоюзі.

"Раніше поняття сталості стосувалося тільки прибутковості. Зараз не менша увага приділяється нефінансовим параметрам бізнесу. Тому навіть підприємство, яке почуває себе дуже добре у фінансовому плані, може зазнати труднощів в отриманні фінансування, якщо не виконує конкретні стандарти", - наголосив член правління та головний ризик-менеджер Фонду розвитку підприємництва Геннадій Бортніков.

У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024 - Фото 2

Під час форуму ФРП планує презентувати систему екологічно і соціального управління й характеристику готовності банків до впровадження такої системи на місцях.

До участі у форумі запрошені інвестори із різних країн та інституцій, донори, зокрема, Програма розвитку ООН. Ініціативу також підтримав бізнес, представники профільних асоціацій, університетів тощо.

"Цьогоріч відбувся певний злам у державній політиці щодо фінансування сталого розвитку. Це вже стає одним із ключових напрямків політики держави у контексті інтеграції України у Євросоюз та світову економіку загалом", - зауважив в.о виконавчого директора Незалежної асоціації банків України Дмитро Глінський.

У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024 - Фото 3

За його словами, основним стимулом для бізнесу впроваджувати практики сталого розвитку зараз є доступ до банківського фінансування.

Асоціація експертів зі сталого розвитку – незалежна громадська організація, створена у квітні 2020 року з метою формування культури стійкості в суспільстві через адвокацію, навчання, міжнародне співробітництво та якісну взаємодію бізнесу та державного сектору.

Теги по теме
Киев Банк Финансы
Источник материала
loader