Стефанчук взяв участь в інавгурації президентки Мексики
Стефанчук взяв участь в інавгурації президентки Мексики

Стефанчук взяв участь в інавгурації президентки Мексики

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідав з робочим візитом Мексику, де взяв участь в інавгурації новообраної президентки Клаудії Шейнбаум.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Взяв участь в інавгурації президентки Мексики Клаудії Шейнбаум. Під час розмови з новообраною главою Мексиканської держави підкреслив, що присутність України на інавгурації є переконливим свідченням поваги до Мексики та вибору мексиканського народу», - поінформував він.

Стефанчук взяв участь в інавгурації президентки Мексики - Фото 1
Стефанчук взяв участь в інавгурації президентки Мексики - Фото 2

Стефанчук підтвердив готовність України до активного розвитку українсько-мексиканського міждержавного діалогу та поглиблення співробітництва.

«Висловив переконання, що за президентства Клаудії Шейнбаум Мексика зробить відчутний внесок у досягнення в Україні справедливого і тривалого миру, який базуватиметься на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права», - зауважив спікер українського парламенту.

Стефанчук взяв участь в інавгурації президентки Мексики - Фото 3

Голова ВР під час розмови із Шейнбаум відзначив натхнення, з яким президентка говорила про майбутнє мексиканських дітей у своїй інавгураційній промові.

«Сказав їй, що дуже хочеться, щоби завдяки спільним зусиллям наших країн агресор перестав вбивати українських дітей та викрадати їх, позбавляючи майбутнього. Також закликав активно долучитися до реалізації Української формули миру і запросив взяти участь у другому Саміті миру», - додав Стефанчук.

Як повідомлялося, у Мексиці на початку червня пройшли президентські вибори, на яких перемогу здобула кандидатка від керівної лівої партії Рух національного відродження та мер столиці країни Мехіко Клаудія Шейнбаум.

Фото: Facebook /Ruslan Stefanchuk 

Теги по теме
Мексика
Источник материала
loader
loader