Виробництво iPhone 16 Pro Max коштує майже третину його роздрібної ціни
Виробництво iPhone 16 Pro Max коштує майже третину його роздрібної ціни

Виробництво iPhone 16 Pro Max коштує майже третину його роздрібної ціни

Дослідницька компанія TD Cowen оприлюднила загальну вартість виробництва (комплект матеріалів) iPhone 16 Pro Max на 256 ГБ, яка включає компоненти, збірку продукту та упаковку. Згідно з їхнім опитуванням, загальна вартість виробництва версії iPhone 16 Pro Max на 256 ГБ становить лише $485, що становить майже третину від ціни.

Найдорожчими виявилися дисплей і основна камера

Для контексту, iPhone 15 Pro Max коштує $453, що на $32 (або на 7%) дешевше, ніж iPhone 16 Pro Max. Як видно з таблиці, камери та дисплей є одними з найдорожчих компонентів iPhone 16 Pro Max. Лише налаштування задньої камери становить 16% від загальної вартості виробництва моделі. Панель дисплея та сенсорний екран також коштують стільки ж, скільки й система задньої камери.

Для порівняння, установка задньої камери iPhone 15 Pro Max коштує $70, що становить 15% від загальної вартості виробництва. Це може бути пов’язано з тим, що ультраширокий 12 МП має нижчу ціну, ніж 48 МП в останній моделі Pro Max.

Цікаво, що набагато потужніший чіп A18 Pro на останньому iPhone коштує лише на $5 дорожче, ніж A17 Pro, який працює на попереднику. Вартість пам’яті та зберігання також зросла на 5 доларів кожна. Повідомляється, що інші вдосконалення, такі як більший акумулятор, коштують стільки ж – $15.

Примітно, що вартість стандартного iPhone 16 також зросла до $416 з $395 у попередника. На своєму веб-сайті в США компанія також опублікувала iPhone 16 на $100 дорожче, ніж iPhone 15.

Якщо говорити про інші аспекти, то всі моделі iPhone серії 16 оснащені новою кнопкою Capture, яка робить камеру більш доступною. Також цікаво побачити, що аналіз BOM навіть не згадує нову додану кнопку, тоді як у попередньому звіті зазначається, що її заміна може коштувати користувачам $750.

Источник материала
loader
loader