Стратегічним завданням ОПК є посилення далекобійності української зброї - Шмигаль
Стратегічним завданням ОПК є посилення далекобійності української зброї - Шмигаль

Стратегічним завданням ОПК є посилення далекобійності української зброї - Шмигаль

На закупівлю озброєння та військової техніки у 2025 році уряд передбачив у проєкті державного бюджету на 65% більше коштів, ніж цього.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Форуму оборонних індустрій, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

"На закупівлю озброєння та військової техніки наступного року уряд заклав у проєкті державного бюджету на 65% більше коштів. Це зростання майже на 300 млрд грн, або на 7 млрд доларів. Серед стратегічних завдань — це посилення далекобійності української зброї, аби в європейській частині Росії не було жодного безпечного місця, куди б не могли прилетіти "уламки" наших дронів і ракет", - сказав він.

Стратегічним завданням ОПК є посилення далекобійності української зброї - Шмигаль - Фото 1

Шмигаль зазначив, що нині Україна виробляє "таку кількість різної зброї, яка у 2022 році здавалася б неможливою". Він нагадав, що у 2023 році виробництво зброї зросло втричі, а за перші 8 місяців 2024 року виробництво нарощено ще удвічі.

"Наша мета — побудувати один із найсучасніших оборонно-промислових комплексів. Президент України чітко сформулював наше стратегічне завдання: «демократія має бути краще озброєна, ніж тиранія", - додав глава уряду.

Прем'єр зауважив, що Україна має надійну підтримку партнерів.

"Оборонні компанії з різних куточків світу вже заходять на український ринок, будують виробництва, планують інвестиції та партнерства з нашими зброярами. Дякую всім українським зброярам, інженерам, розробникам, підприємцям за вашу роботу", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, до кінця цього року в Україні планують виготовити 1,5 млн дронів, уряд також запустив експериментальний проєкт щодо сертифікації шкіл операторів БПЛА.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Теги по теме
Оружие
Источник материала
loader
loader