Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персоною нон грата
Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персоною нон грата

Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персоною нон грата

Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголошено в Ізраїлі персоною нон грата.

Про це міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Сьогодні я оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата в Ізраїлі та заборонив йому в’їзд у країну. Той, хто не здатен однозначно засудити жахливий напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на ізраїльську землю», – написав Кац.

Він наголосив, що Гутерреш досі не засудив «різанину і сексуальні звірства», скоєні бойовиками ХАМАСу 7 жовтня минулого року, і «не доклав жодних зусиль» для того, щоб оголосити угруповання терористичною організацією.

«Генеральний секретар, який підтримує терористів, ґвалтівників і вбивць із ХАМАСу, Хезболли, хуситів, а тепер і Ірану - матері світового терору - залишиться плямою в історії ООН», - заявив Кац.

Він також наголосив, що «Ізраїль буде продовжувати захищати своїх громадян і відстоювати свою національну гідність «з Антоніу Гутеррешем або без нього».

Як повідомляв Укрінформ, увечері 1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети «Фаттах».

В Ірані заявили, що нібито 90% ракет успішно уразили цілі в Ізраїлі. Проте ЦАХАЛ заявляє, що більшість іранських ракет були перехоплені силами ППО.

Теги по теме
Израиль ООН
Источник материала
loader