Історія братів, які вбили своїх батьків: чи варто дивитися нову кримінальну драму Netflix
Історія братів, які вбили своїх батьків: чи варто дивитися нову кримінальну драму Netflix

Історія братів, які вбили своїх батьків: чи варто дивитися нову кримінальну драму Netflix

Другий сезон серіалу, як і перший, заснований на реальній історії. Мова йде про братів Лайла та Еріка Менендесів, яких у 1996 році засудили до довічного ув'язнення за вбивство своїх батьків. Кіно 24 розповість про серіал та його героїв детальніше.

Хто такі брати Менендеси

Джозеф Лайл Менендес та Ерік Гейлен Менендес – брати, що вбили власних батьків Хосе та Кітті Менендесів. Юнаки, яким на той час було 21 і 18 років відповідно, скоїли злочин 20 серпня 1989 року, вистреливши у батьків з близької відстані у їхньому маєтку в Беверлі-Гіллз.

Сторона обвинувачення стверджувала, що брати вбили батьків з метою успадкувати їхні статки. Тоді як Лайл та Ерік переконували, що зробили це через роки фізичного та сексуального насильства з боку батька й байдужість матері.

У 1996 році присяжні визнали братів винними у вбивстві першого ступеня. Менендесів засудили до довічного ув'язнення без права умовно-дострокового звільнення. Про їхню справу гуділа преса у США у 90-х.

Про що розповідає серіал

Раян Мерфі та Netflix показують історію братів Менендесів з різних боків, щоб розібратися, для чого вони вбили батьків. Події розгортаються з погляду батьків, братів та їхніх родичів. Тут показали й те, як Лайл та Ерік витрачали кошти після вбивства, їхнє, ймовірно, складне дитинство у насиллі й травмах, як розгорталися стосунки батьків та їхній шлюб, а також арешт і судовий процес.

"Чудовиська: Історія Лайла й Еріка Менендесів": дивіться трейлер онлайн

Головні ролі виконали Ніколас Чавес (Лайл) і Купер Кох (Ерік), Хав'єр Бардем (Хосе) та Хлоя Севіньї (Кітті).

Як реагують на серіал

Серіал вийшов 19 вересня та став одним із найпопулярніших на Netflix. Він досі займає перші місця у багатьох країнах прямо зараз.

Водночас критики не так позитивно висловлюються про другий сезон "Монстрів". Рецензенти Guardian назвали серіал "виснажливим і повторюваним". Навіть якісна акторська гра не змогла врятувати від тривалої та затягнутої справи, яка набридає глядачеві через постійні повтори. На думку критиків, це кіно мало б стати багатогранним, але стало непослідовним. І навіть найкращі елементи серіалу не рятують ситуацію, а роблять гірше.

Історія братів, які вбили своїх батьків: чи варто дивитися нову кримінальну драму Netflix - Фото 1
Сім'я Менендес у серіалі / Кадр з серіалу

Цікаво, що про серіал відгукнувся один із братів – Ерік Менендес. Його заяву опублікували через день після прем'єри.

"Я вважав, що вже минув той час, коли Лайла зображали брехливо і спотворено, створювали його карикатуру, що ґрунтується на жахливій і відвертій брехні, яку поширює серіал. Я можу лише вважати, що вони зробили це навмисно. Мені сумно усвідомлювати, що нечесне зображення Netflix трагедій, пов’язаних із нашим злочином, повернуло нас назад у часі, до епохи, коли обвинувачення будувало справу на системі переконань, що чоловіки не бувають жертвами сексуального насильства, і що чоловіки переживають травму зґвалтування інакше, ніж жінки", – додав Ерік Менендес.

Теги по теме
Кино Netflix
Источник материала
loader
loader