В Ужгороді стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька»
В Ужгороді стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька»

В Ужгороді стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька»

В Ужгороді сьогодні офіційно стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька».

Про це повідомили в Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

Як зазначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, символічно, що відкриття відбулося у День захисників і захисниць України 1 жовтня, бо саме завдяки їм є можливість у нашому місті провести цей захід.

В Ужгороді стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька» - Фото 1 В Ужгороді стартував традиційний осінній театральний фестиваль "Інтерлялька" / Фото: Ужгородська міська рада

"На жаль, багато українських дітей зараз не можуть ходити у театри, відвідувати вистави, розважатися і відпочивати, їхнє дитинство забрала війна. І наші захисники та захисниці роблять все для того, щоб українські діти могли жити у вільній, мирній країні", - сказав Андріїв.

Повідомляється, що із 1 до 3 жовтня понад два десятки провідних вітчизняних та закордонних театрів ляльок із десяти міст України, а також зі Словаччини, Чехії, Румунії, Молдови, Литви, Німеччини й Аргентини покажуть вистави для дітей і дорослих.

Покази відбуватимуться у змішаному форматі – більшість учасників виступатимуть наживо у театрі ляльок «Бавка» та в Академії культури й мистецтв, а деякі колективи долучаться онлайн.

Частина вистав іноземних гостей, зазначили організатори, поставлена за мотивами народних казок чи з елементами української автентики.

«Інтерлялька» – найстарший фестиваль незалежної України. З 1990 року він незмінно зберігає свою популярність не тільки в нашій країні, а й за її межами.

Як повідомляється, у фестивалі візьме участь 21 професійний колектив. Оцінюватиме роботи лялькарів міжнародне журі. Воно обере переможців у 4 номінаціях, а також визначить, хто отримає гран-прі.

Теги по теме
Ужгород Фестиваль
Источник материала
loader
loader