В Україні засудили «суддю» з Криму, яка переслідувала Балуха
В Україні засудили «суддю» з Криму, яка переслідувала Балуха

В Україні засудили «суддю» з Криму, яка переслідувала Балуха

В Україні заочно засудили до 13 років ув’язнення «суддю» з тимчасово окупованого Криму Марію Бедрицьку, яка виносила «вирок» українському активісту Володимиру Балуху.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

"Незаконна «суддя» так званого «Роздольненського районного суду Республіки Крим» за державну зраду заочно засуджена до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Йдеться про Бедрицьку Марію Олександрівну, яка переслідувала в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха", - підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що Подільський районний суд Києва виніс вирок судді-зрадниці 25 вересня.

За даними ЦЖР, 44-річна Бедрицька Марія Олександрівна була призначена на посаду судді Роздольненського районного суду Автономної Республіки Крим строком на пʼять років 18 жовтня 2013 року. На початку російської окупації півострова суддя порушила присягу та обійняла посаду незаконної «судді» у створеному РФ так званому «Роздольненському районному суді Республіки Крим».

11 жовтня 2016 року Бедрицька, керуючись законодавством РФ, винесла ухвалу, якою замінила українському активісту Володимиру Балуху раніше призначене «покарання» із 320 годин обов’язкових робіт на 40 днів позбавлення волі з відбуттям покарання в колонії-поселенні. А в подальшому винесла «вирок», яким визнала Балуха винним у нібито «зберіганні боєприпасів» та остаточно призначила покарання у вигляді 3 років 7 місяців позбавлення волі та штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Володимир Балух — український громадський активіст, політичний в'язень путінського режиму. Після окупації Криму у 2014 році залишився громадянином України, відмовившись отримувати російський паспорт й покидати півострів. Зазнав переслідування з боку окупаційної влади РФ у Криму через свою проукраїнську позицію, а 8 грудня 2016 року був заарештований за сфабрикованою справою. Звільнений 7 вересня 2019 року в рамках обміну між Україною і РФ.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура АРК зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.

Теги по теме
Оккупация Крыма
Источник материала
loader