В результаті іранської ракетної атаки на Ізраїль, за іронією долі, єдиним вбитим виявився палестинець на якого впав хвостовик ракети
В результаті іранської ракетної атаки на Ізраїль, за іронією долі, єдиним вбитим виявився палестинець на якого впав хвостовик ракети

В результаті іранської ракетної атаки на Ізраїль, за іронією долі, єдиним вбитим виявився палестинець на якого впав хвостовик ракети

В результаті іранської ракетної атаки на Ізраїль, за іронією долі, єдиним вбитим виявився палестинець на якого впав хвостовик ракети (відео)

Іран завдав увечері 1 жовтня масованого ракетного удару по Ізраїлю.  Як пишуть ізраїльські ЗМІ, ракетні обстріли велися кількома хвилями. За оцінками видання Jerusalem Post, Іран випустив у бік Ізраїлю щонайменше  180 балістичних ракет.

У національній медичній службі Маген Давид Адом (МаДА) повідомили, що під час іранського удару в північній частині Тель-Авіва сталося влучання в будівлю на вулиці Джорджа Вайза, внаслідок чого зазнали легких поранень троє людей. Також надійшло повідомлення про влучання в будинок у Тель-Шеві на півдні країни. Падіння уламків ракет зафіксовано в Тель-Авіві, Дімоні, Набатімі, Хорі, Ход-ха-Шароні, Беер-Шеві та Рішон-ле-Ціоні.

Унаслідок іранського удару по Ізраїлю загинула одна людина. За даними The Times of Israel, уламками ракети, за іронією долі, було вбито палестинця, жителя села Нуейма на Західному березі Йордану неподалік від Єрихона.

Шокуюче відео, показує цю єдину жертву атаки іранських балістичних ракет в Ізраїлі – палестинця на Західному березі річки Йордан, якого зачепило падаючим відпрацьованим ступенем однієї з іранських  ракет.

Як пояснив Aleksei Parnowski, коментуючи фото з таким же хвостовиком застряглим в будинку:

“Для БРСД (і ракет більшої дальності) доволі типовим рішенням є відокремлювана головна частина, бо порожній ракетний ступінь створює непотрібний опір при входженні в атмосферу і полегшує її виявлення і перехоплення. Тому його скидають, і ви бачите саме скинутий відпрацьований ракетний ступінь. Головна частина могла упасти в сотні кілометрів від цього місця.

Зверніть увагу на діаметр ступеня: він доволі невеликий, що в поєднанні з дальністю натякає на те, що ракета – твердопаливна. Тому, цей ступінь і мав вціліти: на твердопаливних ракетах корпус достатньо товстий, щоби витримати високий тиск газів всередині.
Також зверніть увагу на форму стабілізаторів і те, що їх – один комплект. Проаналізувавши зображення наявних іранських ракет, я дійшов висновку, що перед нами – відпрацьований ступінь твердопаливної БРСД Kheibar Shekan (https://en.wikipedia.org/wiki/Kheibar_Shekan) з дальністю 1450 км і відокремлюваним маневруючим бойовим блоком або якась її модифікація.”
Tweet
Источник материала
loader