В Мінсоцполітики запевнили, що гроші на субсидії є
В Мінсоцполітики запевнили, що гроші на субсидії є

В Мінсоцполітики запевнили, що гроші на субсидії є


У державному бюджеті на 2025 рік на виплату житлових субсидій і пільг заклали 42,3 млрд гривень. Ця сума дорівнює обсягу прогнозованих витрат на субсидії та пільги у 2024 році.

Коштів, закладених у бюджет 2025 року, достатньо, щоб допомогу від держави отримали ті, хто її потребує. Наразі субсидіями користуються близько 2,8 млн сімей. Про це у вівторок, 1 жовтня,  на сайті Мінсоцполітики.

У міністерстві зазначили, що Пенсійний фонд зробить перерахунок виплат автоматично з урахуванням тривалості опалювального сезону.

“Тобто додатково для цього звертатися нікуди не потрібно”, – підкреслили у міністерстві соціальної політики.

Так само у відомстві наголосили, що жодних змін у формулі розрахунку субсидій або в процедурі їхнього призначення не відбувалось.

Субсидія надається домогосподарству, якщо родина сплачує за комунальні послуги більше, ніж визначений для неї обов’язковий платіж. Такий платіж розраховується індивідуально для кожної сім’ї та залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну людину. Також мають значення майновий стан домогосподарства і норми споживання. 

Раніше повідомлялося, що в Уряді в 2025 році прогнозують скорочення кількості отримувачів житлових субсидій і пільг на 400 тис. домогосподарств. 

В Україні збільшується кількість боржників з оплати комунальних послуг. 



Теги по теме
Деньги помощь Финансы
Источник материала
loader
loader