Україна може щороку виробляти 4 мільйони дронів, – Зеленський
Україна може щороку виробляти 4 мільйони дронів, – Зеленський

Україна може щороку виробляти 4 мільйони дронів, – Зеленський

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників другого Міжнародного форуму оборонних індустрій.

Яка ситуація в України з виробництвом дронів

Український лідер зазначив, що загальна кількість дронів, яку зараз в Україні здатні виробляти щороку, – 4 мільйони. Окрім цього, за словами Зеленського, вже більш ніж 1,5 мільйона дронів законтрактовано.

Президент також наголосив, що українські військові вже застосовують новий клас вітчизняної зброї – далекобійну ракету-дрон "Паляниця". Окрім того, наші захисники з ЗСУ використовують і інші далекобійні літальні апарати та морські дрони.

Глава держави підтвердив, що нова українська балістична ракета успішно завершила льотні випробування. Водночас Україна продовжує поповнювати свій військовий арсенал ракетним комплексом "Нептун" і наразі виробляє щонайменше 15 самохідних артилерійських установок "Богдана" щомісяця.

До слова, під час засідання уряду 1 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Україна до кінця 2024 року виробить 1,5 мільйона дронів. Ба більше, Кабмін також сертифікуватиме школи операторів дронів.

Теги по теме
Владимир Зеленский Оружие
Источник материала
loader