США, Південна Корея та Японія домовилися відстежувати незаконну кібердіяльність КНДР
США, Південна Корея та Японія домовилися відстежувати незаконну кібердіяльність КНДР

США, Південна Корея та Японія домовилися відстежувати незаконну кібердіяльність КНДР

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія домовилися зміцнити спільні зусилля для боротьби з незаконною кібердіяльністю КНДР, спрямованою на крадіжку коштів, яка все більше націлюється на індустрію віртуальних валют.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap

Домовленості досягнуто під час віртуальної зустрічі заступників радників із нацбезпеки США Енн Нойбергер і Південної Кореї Ван Юн Чжона та заступника голови Секретаріату національної безпеки Японії Кейчі Ічікава.

Під час зустрічі сторони відзначили, що незаконна кібердіяльність КНДР, за рахунок якої фінансуються північнокорейські програми виробництва зброї масового знищення і балістичних ракет, стають все більш витонченими, а головними їх цілями є глобальні біржі віртуальних валют, включно з американськими, південнокорейськими та японськими. 

Щоб ефективніше запобігати злочинній діяльності Пхеньяна, сторони домовилися активізувати партнерство з приватним сектором, зокрема з постачальниками криптовалютних послуг, для підвищення їх обізнаності про кіберзагрози КНДР.

Вашингтон, Сеул і Токіо також будуть співпрацювати з країнами-однодумцями, аби відстежувати тих, хто стоїть за незаконною кібердіяльністю Північної Кореї, і вживати необхідних заходів для усунення загроз.

Згідно з даними корейської сторони, за останні сім років, попри суворі міжнародні санкції, КНДР заробила на хакерських атаках та інших незаконних діях понад 6 мільярдів доларів, які направила на фінансування власних програм розробки зброї.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Юл під час відкритих дебатів у Раді Безпеки ООН заявив, що Росія використовує своє право вето як постійного члена РБ ООН для руйнування міжнародного режиму нерозповсюдження зброї.

Фото: Yonhap

Теги по теме
США Япония КНДР
Источник материала
loader
loader