Британія, США і Австралія ввели санкції проти російських хакерів Evil Corp
Британія, США і Австралія ввели санкції проти російських хакерів Evil Corp

Британія, США і Австралія ввели санкції проти російських хакерів Evil Corp

Велика Британія, США та Австралія з 1 жовтня запровадили санкції проти членів російського кіберзлочинного угруповання Evil Corp.

Про це повідомляє пресслужба уряду Британії, передає Укрінформ.

Зазначається, що Evil Corp займались компрометацією британських установ охорони здоров'я, уряду та державного сектору. Для цього вони використовували шкідливе програмне забезпечення та програми-вимагачі.

Серед тих, хто потрапив під санкції, - Максим Якубець, який тривалий час керував діяльністю групи і за якого Міністерство юстиції США призначило винагороду в розмірі 5 мільйонів доларів. Якубець також розвивав міцні зв'язки між Evil Corp і російськими ФСБ і ГРУ.

Загалом Британія запровадила санкції проти 16 членів угруповання. До них буде застосовано низку заходів із заморожування активів та заборони на в'їзд до країни, йдеться в повідомленні.

«Я вважаю своєю особистою місією націлити на Кремль весь арсенал санкцій, що є в нашому розпорядженні. Путін побудував корумповану мафіозну державу, в центрі якої стоїть він сам. Ми повинні боротися з цим на кожному кроці, і сьогоднішні дії - це лише початок», - заявив міністр закордонних справ Девід Ламмі.

У Міністерстві фінансів США зазначили, що Evil Corp - це російська кіберзлочинна організація, відповідальна за розробку та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення Dridex. Evil Corp використовувала Dridex для зараження комп'ютерів і викрадення облікових даних із сотень банків та інших фінансових установ у понад 40 країнах світу, в результаті чого американські та міжнародні фінансові установи та їхні клієнти зазнали збитків на суму понад 100 мільйонів доларів.

Крім вищезгаданого Якубця під санкції також потрапили Едуард Бендерський, колишній офіцер ФСБ, і друг Якубця Олександр Риженков, якого США звинувачують у використанні варіанту програми-вимагача BitPaymer для націлювання на американських громадян.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США запровадив санкції проти російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян РФ через кіберзлочинні дії та відмивання грошей.

Теги по теме
США Австралия
Источник материала
loader
loader