На сьогодні немає прямої загрози використання ядерної зброї - Рютте
На сьогодні немає прямої загрози використання ядерної зброї - Рютте

На сьогодні немає прямої загрози використання ядерної зброї - Рютте

Попри путінську безумну ядерну риторику негайної загрози застосування ядерної зброї не існує. Тож НАТО не буде піддаватися на спроби шантажу з використанням погроз використання військової сили.

Про це сьогодні у Брюсселі під час першої пресконференції на новій посаді заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Саме так новий керівник НАТО відповів на запитання кореспондента Укрінформу про те, якою може бути реакція Альянсу на заяви Росії про зниження порогу застосування ядерної зброї проти неядерних держав, у тому числі тих, що підтримують Україну.

«Ми, безумовно чули цю загрозливу риторику від Кремля. Ця путінська риторика дійсно безумна та безвідповідальна. В той же час, дозвольте мені зазначити це абсолютно чітко – ми не бачимо будь-якої негайної загрози використання ядерної зброї. Саме це я хочу сказати у цей момент. Хай він (Путін) говорить про його ядерні арсенали. Він хотів би, щоб ми також обговорювали його ядерні арсенали. Але ми маємо просто визнати той факт, що немає на сьогодні прямої загрози використання ядерної зброї, - і це є важливим», - сказав Марк Рютте.

Він зауважив, що НАТОне допустить такого розвитку, коли будь-яка країна може досягати своїх цілей з використанням сили.

«Якщо говорити більш широко, не лише в ядерному вимірі, - якщо ви піддаєтеся на путінські погрози, це створює прецедент, що використання військової сили дозволяє країні отримувати те, чого вона хоче. Ми не будемо цього робити», - додав генеральний секретар НАТО.

Як вже повідомлялося, сьогодні у брюссельській штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія передання повноважень від генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до нового очільника Альянсу, колишнього прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Фото: DPA

Теги по теме
Россия НАТО
Источник материала
loader
loader