Бразилія модернізувала колісний танк EE-9 Cascavel, але він уже застарів, — Defense Express
Бразилія модернізувала колісний танк EE-9 Cascavel, але він уже застарів, — Defense Express

Бразилія модернізувала колісний танк EE-9 Cascavel, але він уже застарів, — Defense Express

За словами журналістів, замовлена у 2022 році модернізація вже концептуально застаріла. Хоча серійне виробництво ще не розпочато.

У Бразилії для керівництва армії публічно продемонстрували модернізовану версію колісної бойової машини EE-9 Cascavel NG, якій, по суті, відводиться функція розвідувальної машини й колісного танка. Про це пише портал Defense Express.

Cascavel перебуває в арсеналі бразильської армії з 70-х років і проходить уже восьму за рахунком модернізацію. Замовлення на 98 оновлених Cascavel NG означає, що їх планують протримати в строю ще кілька десятків років. Разом з тим, автори публікації висловлюють думку про те, що замовлена у 2022 році модернізація вже концептуально застаріла. Хоча серійне виробництво ще не розпочато.

Завдання з оновлення машини місцева оборонна компанія Akaer виконала повністю. Cascavel NG отримав цифрову систему управління вогнем з новими оптико-прицільними телевізійними пристроями та балістичним комп'ютером на додаток до штатної гармати калібру 90 мм. Додався ще окремий панорамний приціл, інтеграція ПТРК MSS-1.2, ремоторизація, а також оновлення підвіски.

ПТРК MSS-1.2 — це бразильська розробка, яка стартувала у 80-х роках, була доведена до стадії прототипу 2004 року, а до армії потрапила тільки 2013-го. Цей ПТРК використовує систему наведення "лазерна стежка" і має ефективну дальність до 2 км.

Журналісти вважають таку модернізацію станом на 2022 рік еталонною, але наголошують на відсутності протимінного захисту, встановлення якого було неможливим.

Є питання щодо цілої низки заходів щодо захисту від дронів. Ідеться про окремий бойовий модуль з автоматичною гарматою і снарядами з програмованим підривом та комплекс активного захисту. Подібні рішення вже ухвалені європейськими оборонними гігантами й взяті за основу в Японії.

Бойова машина EE-9 Cascavel NG

Встановлення ПТРК на базі бойових машин починає конкурувати з ідеєю встановлення баражувальних боєприпасів або інших дронів, які дають змогу атакувати в режимі NLOS (стрільба, коли ціль не видно). Або використанням ПТРК з такою можливістю. Реалії поля бою демонструють, що дуже важливо мати можливість вести ефективний вогонь із закритих позицій, бо саме для цього в ЗСУ застосовуються навіть французькі AMX-10RC.

У збройних силах Бразилії 98 модернізованих Cascavel NG нестимуть службу разом із закупленими в Італії колісними танками Centauro II.

Источник материала
loader